Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe vera este o planta ce este deja recunoscuta pentru numeroasele sale beneficii terapeutice la nivelul organismului nostru. Creste cel mai bine in climat cald si uscat si se gaseste din abundenta in India, Africa si alte zone aride. 

Planta Aloe vera este utilizata pe scara larga in industria cosmetica, farmaceutica si alimentara, fiind recunoscuta pentru frunzele sale care sunt pline de tesuturi subtiri ce stocheaza apa. Aceste tesuturi sunt pline cu gel, recunoscut pentru capacitatile sale terapeutice. Gelul contine majoritatea compusilor bioactivi din plante, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti, care ofera toate proprietatile acestei plante.

Antioxidantii sunt importanti pentru mentinerea sanatoasa a intregului nostru organism. Gelul Aloe vera contine antioxidanti puternici, polifenoli, care impreuna cu alti compusi din aceasta planta pot ajuta la inhibarea cresterii anumitor bacterii care pot provoca numeroase infectii.

Aloe vera a fost mult timp cunoscuta ca un tratament naturist pentru leziuni, in special arsuri, inclusiv ceva solare. De fapt, FDA a aprobat pentru prima data unguentul Aloe vera ca un medicament pentru ameliorarea arsurilor de la nivelul pielii, in anul 1959. Studiile sugereaza ca este un tratament eficient pentru ameliorarea arsurilor de gradul I si II. 

Cariile si bolile gingivale sunt afectiuni frecvente ale cavitatii bucale, iar o modalitate de a impiedica aparitia acestora este de a reduce acumularea de placa la nivelul dintilor. Aloe vera are capacitatea de a reduce formarea placii bacteriene si implicit de a reduce aparitia unor astfel de conditii.

De asemenea, anumite studii efectuate au aratat, in mod convingator, ca Aloe vera poate accelera procesul de vindecare a ulcerului de nivelul gurii.

Un alt beneficiu pe care planta Aloe vera il prezinta la nivelul organismului este de a ameliora constipatia, actiune posibila datorita proprietatilor laxative pe care le poseda.

In plus, exista dovezi preliminare ca gelul Aloe vera poate incetini imbatranirea prematura a pielii. Un studiu a constatat ca Aloe vera a redus roseata pielii, eczemele si multe alte afectiuni cutanate, fiind astfel un ingredient dest intalnit in industria cosmetica.